Kemi

Masseprocent

14. juni 2015 af Cicero9123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens!

Jeg har lavet en titrering med stof A med stof B. Der skulle 0,445 mL til ækvivalenspunktet

n_b = V *C = 0,445 mL *0,1 M = 0,0445 mmol

Forholdet er: 

n_b = 1/2 * n_a

Jeg har dermed beregnet koncentrationen af stof A.

C = n/V = 0,02275 mmol/0,5 mL = 4,55*10^-2 M. 

Jeg skal nu bestemme masseprocenten af stof A, Hvordan skal jeg gøre det?
Jeg havde i starten 0,5 mL af stof A- men ikke nogen masse....


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af mathon

Du skal omregne antal mol til masse.


Svar #2
14. juni 2015 af Cicero9123 (Slettet)

Masseprocenten er vel defineret som værende: 

Masse% = masse af stoffet/blandingens masse *100
 

m_stof_a = 0,002275 * M 
 

Men hvad er blandingens masse? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2015 af mathon

blandingens masse:
                                       m_{bland}=n_a\cdot M_a+n_b\cdot M_b


Skriv et svar til: Masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.