Matematik

integralregning

15. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvorfor er det, at funktionen f skal være ikke negativ for at beregne arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2015 af mathon

Fordi det ikke har været formålstjenligt at indføre negative arealer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2015 af SuneChr

Funktionen må skam gerne være negativ i hele integrationsintervallet [a ; b]
Arealet af {(x ; y) | a ≤ x ≤ b  ∧  f (x) ≤ y ≤ 0} er da defineret ved

\left | \int_{a}^{b}f\left ( x \right )\, \textup{d}x \right |


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2015 af Soeffi

#0 Hvorfor er det, at funktionen f skal være ikke negativ for at beregne arealet?

Må jeg spørge, hvor spørgsmålet stammer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2015 af mathon

\left | \int_{a}^{b}f\left ( x \right )\, \textup{d}x \right |=\int_{a}^{b}\left | f\left ( x \right )\right |\, \textup{d}x       
hvorfor arealberegning
                                              A=\int_{a}^{b}\left | f(x) \right |\, \textup{d}x    regnes af numeriske dvs "positive" funktioner.


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.