Matematik

Bevis cos(x)=sin(x+pi/2)

15. juni 2015 af ayesha21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bevise cos(x)=sin(x+pi/2)

Hvordan gør jeg det? Gøres det vha. nogle bestemte ligninger eller vha. enhedscirklen?
Det haster!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2015 af mathon

…se på enhedscirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2015 af Therk

"Det haster, men jeg har ikke tænkt mig at kigge på indlægget igen."


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2015 af mathon

                   \sin\left ( \frac{\pi }{2} +x\right )=\sin\left ( \pi -\left ( \frac{\pi }{2}+x \right ) \right )=\sin\left ( \frac{\pi }{2}-x \right )=\cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2015 af mathon

eller ved brug
af:
          \sin(t+s)=\sin(t)\cos(s)+\cos(t)\sin(s)

          \sin\left(x+\frac{\pi }{2}\right)=\sin(x)\cos\left ( \frac{\pi }{2} \right )+\cos(x)\sin\left ( \frac{\pi }{2} \right )=0+\cos(x)=\cos(x)


Skriv et svar til: Bevis cos(x)=sin(x+pi/2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.