Kemi

Molekylmasse/formelmasse/molarmasse?

16. juni 2015 af DavidKK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og skal til at forberede mig til eksamen og falder over, at jeg skal kunne forklare ordene molekylmasse, formelmasse og molarmasse. Jeg har vældig svært ved at adskille disse, nogen der kan hjælpe?? Ville være dejligt med et hurtigt svar. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2015 af mathon

eks.
            molekylmasse = massen af èt molekyle, som man typisk vil angive i atommasseenheder.

            molarmasse = massen af \{N_A\}molekyler, som man vil angive i \frac{g}{mol}

            formelmasse af massen af en bestem enhed
            f.eks.:
                           M(CuSO_4*5H_2O) angive i \frac{g}{mol}


Svar #2
16. juni 2015 af DavidKK (Slettet)

Okay. Tak for hurtigt svar! Så det vil sige, at formelmassen af f.eks. Na2SO4*10H2O vil være ca 142 g/mol? Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2015 af mathon

formelmassen(Na2SO4*10H2O) = 322,191 g/mol

M(Na2SO4) = 142,041 g/mol


Svar #4
16. juni 2015 af DavidKK (Slettet)

Nåå. Super. Så mit sidste spørgsmål lyder. Molekylmassen af H20 er 18.01528 u? Altså 2*1.00794u + 15.9994u?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2015 af mathon

#4
           JA


Svar #6
16. juni 2015 af DavidKK (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Molekylmasse/formelmasse/molarmasse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.