Kemi

ioner (HJÆLP HASTER)

16. juni 2015 af 19999 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En god huskeregl til hvordan man sætter på ionform/hvordan finder ionernes ladning?

og generelt anden vigtig viden om ioner, som er vigtigt at kunne til eksamen :)

-Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2015 af tim293 (Slettet)

sæt  "-id" bag ved atomets navn hvis det står til højre i periodesystemet. Klorid

sig "-ion" efter atomets navn hvis det står til venstre. Natrium-ion


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2015 af 123434 (Slettet)

Navngivning af salte/ionforbindelser

salts navn=Metal+ikkemetal+id

NaCl=Natrium-chlor-id. Udtales natriumchlorid

BaBr2=barium-brom-id. Udtales bariumbromid


Skriv et svar til: ioner (HJÆLP HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.