Matematik

Lineære ligninger

17. juni 2015 af LouisSMW (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg skal til mundtlig matematik årsprøve, og jeg har fået stillet et spørgsmål som jeg ikke kan besvare.

"Gør rede for hvorledes man løser lineære ligninger såvel ved beregning som ved grafiske metoder. Giv eksempler".

Nogen der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2015 af mathon

                        \begin{Bmatrix} a_1x+b_1y=c_1\\ a_2x+b_2y=c_2 \end{Bmatrix}        

                        \begin{Bmatrix} a_1b_2x+b_1b_2y=b_2c_1\\ -a_2b_1x-b_1b_2y=-b_1c_2 \end{Bmatrix}          addition giver

                         (a_1b_2-a_2b_1)x=b_2c_1-b_1c_2

                         x=\frac{b_2c_1-b_1c_2}{a_1b_2-a_2b_1}

                        \begin{Bmatrix} a_1a_2x+a_2b_1y=a_2c_1\\ -a_1a_2x-a_1b_2y=-a_1c_2 \end{Bmatrix}          addition giver

                         (a_2b_1-a_1b_2)y=a_2c_1-a_1c_2       

                         y=\frac{a_2c_1-a_1c_2}{a_2b_1-a_1b_2}                 

                                              


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. juni 2015 af mathon

grafisk fremstillet:
                                l\! \! :\; \;\; \; y=a_1x+b_1
                                m\! \! :\; \; y=a_2x+b_2

skæringspunktets koordinater aflæses.
                                


Svar #3
17. juni 2015 af LouisSMW (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Lineære ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.