Matematik

Hvordan finder jeg terminen?

19. juni 2015 af Zet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa.

Jeg sidder med en opgave som jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse - den lyder:

En mand har et lån på   -71.799.09 kr 
Han afdager 6000 kr pr måned
Renten står til 7,978% pr måned

Hvor lang tid går det før han er gældsfri?

er der nogen som har en ide til hvilken formel jeg skal bruge?
Jeg har tænkt over renteformlen: Kn=k0*(1+r)^n 
men jeg kan ikke finde ud af om lånet (-71.799.09) er Kn eller K0 

Kærligst 
Zet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2015 af mathon

Udgangspunktet er gældsformlen:  

            G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

               (1+r)^{-n}=\frac{y-G\cdot r}{y}

               (1+r)^{n}=\frac{y}{y-G\cdot r}

               \log(1+r)\cdot n=\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )

               n=\frac{\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}

              


Svar #2
19. juni 2015 af Zet (Slettet)

arh. 
mange tak! 
Det giver også meget mere mening end renteformlen. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2015 af SuneChr

# 0
Er du sikker på, rentefoden er korrekt?
Prøv at gange hvert måneds afdrag med det n du finder og sammenlign denne størrelse med lånets størrelse.


Svar #4
20. juni 2015 af Zet (Slettet)

Rente bliver tilskrevet hver 3. Måned, det fik jeg ikke lige skrevet. Sorry.
Dog kan jeg stadig ikke finde den rigtige termin da jeg får det til enten 40 år eller 0,08 år alt efter om jeg vælger g til at være afdraget eller lånet. Og så selvfølgelig det samme med y....

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2015 af Soeffi

#0

En mand har et lån på   -71.799.09 kr 
Han afdager 6000 kr pr måned
Renten står til 7,978% pr måned
Hvor lang tid går det før han er gældsfri?

Svaret må været 12 måneder: 12·6.000 kr. = 72.000 kr. Renten spiller ingen rolle ved fast afdrag. 


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg terminen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.