Matematik

Opgave, der lige skal kigges på.

22. juni 2015 af Ramboo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har forsøgt at besvar to opgaver under kategorien differentialligninger. Hvis der kunne være en venlig sjæl, der lige kunne kigge på det og evt. rette det.

Jeg vedhæfter opgaverne

Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: Diff.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2015 af mathon

i 1. mangler du parentes:
                                                    e^{-\ln x^2 +e}\; \; \rightarrow \; \; e^{-\ln\left ( x^2+e \right )}


Svar #2
22. juni 2015 af Ramboo (Slettet)

Ja, det er rigtigt.
Hvilke betydning har Y'' der nogle gange er opløftet i to eller tre apostroffer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2015 af mathon

              y{\, }''(x)=\frac{\mathrm{d} ^2f(x)}{\mathrm{d} x^2}=f{\, }''(x)

er den 2. afledede af f(x) = \left (f{\, }'(x) \right ){}'

undertiden noteret
                                y{\, }''(x)=\ddot {y}(x)


Svar #4
22. juni 2015 af Ramboo (Slettet)

Ja, det tænkt jeg nok, så kan Y vel også alle højest have  to apostroffer. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juni 2015 af mathon

hvis der er tale om den n'te afledede af f(x) med n > 3 noteres det mere bekvemt

                   f^{(n)}(x)


Skriv et svar til: Opgave, der lige skal kigges på.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.