Kemi

g/100 mL?

05. juli 2015 af Hijsa - Niveau: 10. klasse

Hej,

Hvordan omregner jeg 5 g/100 mL til g/L? De 100 mL forvirrer mig lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juli 2015 af KimT.T. (Slettet)

Muligvis ligger problemet i, at du ikke indser, at

5 g / 100 mL = (5/100) g/mL

Hvis du tænker helt intuitivt over problemet, burde det også være let. Hvis jeg har 5 g i 100 mL - hvor mange g har jeg så i 1000 mL (= 1 L)?


Svar #2
05. juli 2015 af Hijsa

0,5 gram?


Svar #3
05. juli 2015 af Hijsa

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juli 2015 af KimT.T. (Slettet)

Okay, jeg tror det er bedst, at vi tager den slaviske, sikre metode. Start med at omregne 5 g / 100 mL til enheden g/mL

5 g / 100 mL = (5/100) g/mL = 0,05 g/mL

Omregn nu g/mL til g/L; dette gør du ved at anvende, at

1 mL = 0,001 L

så det må gælde at

0,05 g/mL = 0,05 g / 1 mL = 0,05 g / 0,001 L = (0,05/0,001) g/L = 50 g/L
 


Svar #5
05. juli 2015 af Hijsa

Okay, jeg tror jeg er med nu. Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juli 2015 af mathon

kort:
              \frac{5\; g}{100\; mL}=\frac{50\; g}{1000\; mL}=\frac{50\; g}{1\; L}=50\; \frac{g}{L}


Skriv et svar til: g/100 mL?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.