Kemi

Mangler lidt hjælp hurtigt :)

05. august 2015 af kkl89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:   Der skal fremstilles 16,5 liter fortyndet saltsyre med den formelle koncentration 0,00276 mol/L

Der skal anvendes en koncentreret saltsyre med den formelle koncentration 3,93 mol/L

a) Beregn det volumen koncentreret saltsyre, der skal anvendes til fremstilling. Svaret gives i ML

b) Beregn pH i den fortyndede saltsyre

Koncentreret saltsyre er 34,0 masse%. Opløsningens formelle koncentration er 10,9 mol/L.

c) Beregn opløsningens densitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2015 af LubDub (Slettet)

a.

      (3,93 mol/L) • V = (16,5 L) • (0,00276 mol/L)                        "fortyndingsformlen"

      V = 0,0116 L


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2015 af LubDub (Slettet)

b.

     pH = - log(cs) = - log(0,00276) = 2,56


Skriv et svar til: Mangler lidt hjælp hurtigt :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.