Kemi

N=N(a)*n

06. august 2015 af Miebendixh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen,

jeg håber at I/du kan hjælpe mig med at forstå denne opgave. 

Cullinan-diamanten blev fundet i sydafrika i 105. Det er den største diamant, der nogensinde er fundet. Før slibningen vejede den 3106 karat (1 karat er 0,2 g). Beregn, hvor mange carbonatomer denne diamant indeholdt.

Egentligt ved jeg godt, hvilke formler jeg skal anvende for at beregne opgaven:

1)Regn massen m af diamanten ud.
2)Find carbons molare masse M 
3) Udregn stofmængden n = m/M af carbon i diamanten.
4) Antal C-atomer i diamanten,

N = n*N(A)

Det jeg ikke helt forstår er formlen "N = n*N(A)". I lærebogen står der, at "N" fortæller om, hvor mange molekyler der er og IKKE atomer. Men i dette tilfælde er det jo netop antallet af atomer, vi skal beregne. Betyder det så, at N både kan betegner antallet af atomer og molekyler? 

Oftest når jeg skal regne opgaver anvendes denne formel kun, hvis der spørges om antallet af MOLEKYLER? 

På forhånd tak.

Vh 

Mie. B.H


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. august 2015 af mathon

         

             N=\{n\}\cdot \{N_A\}        hvor N er antal enheder molekyler/atomer.


Svar #2
06. august 2015 af Miebendixh (Slettet)

Tusinde tak for det hurtige, korte og letforståelige svar Mathon :-) 

Og god somme til dig. 


Skriv et svar til: N=N(a)*n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.