Matematik

gennemsnitshastighed

14. august 2015 af kanduhjælpemig2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har lidt svært ved denne opg.

En lastbil starter på virksomhedens centrallager og kører derefter 228 km for at nå frem til kunden med leverancen. Det tog i alt 4 timer og 45 minutter at køre turen.

Hvad var lastbilens gennemsnitshastighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2015 af mette48 (Slettet)

gennemsnitshastighed = vej / tid

4 timer og 45 min = 4,75 time

gen.hastighed = 228 km /4,74 time = 48 km/t


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2015 af Soeffi

#0 En lastbil starter på virksomhedens centrallager og kører derefter 228 km for at nå frem til kunden med leverancen. Det tog i alt 4 timer og 45 minutter at køre turen. Hvad var lastbilens gennemsnitshastighed? 

Du har brug for at vide enheden for gennemsnitshastigheden, men normal vil man sige km/t for en lastbil. En del af opgaven består derfor i at omregne timer, minutter og sekunder til timer som decimaltal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2015 af mathon

gen.hastighed = 228 km / (43/time) 

                 \frac{228\; km}{4+\left (\frac{3}{4} \right )\; time}=\frac{4\cdot (228\; km)}{(16+3)\; time}=4\cdot \frac{228}{19}\; \frac{km}{time}=\left (4\cdot 1 2 \right )\; \frac{km}{t}=48\; \frac{km}{t}


Skriv et svar til: gennemsnitshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.