Kemi

Hjælp til kemi-opgave

14. august 2015 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan skal jeg gribe den vedhæftede opgave an?

Nogen der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2015 af mathon

                                            C_6H_{12}O_6\; \; \rightarrow \; \; 2\, C_2H_5OH\; \; +\; \; 2\, CO_2
reaktionsstofmængder:            1 mol                                                                               2 mol
                                                180,16 g                                                                         88,02 g

                                                    x                                                                                  8,21 g

                                                   \frac{x}{180{,}16\; g}=\frac{8{,}21}{88{,}02}

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2015 af mathon

forgæret glucosemængde:

                                               x=\left(\frac{8{,}21}{88{,}02} \right )\cdot(180{,}16\;g)=16{,}8043\;g

forgæret glucoseprocent:
                                                p=\frac{16{,}8043\;g}{1{,}8016\;\frac{g}{\%}}=9{,}33\%


 


Svar #3
15. august 2015 af Marianne271 (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til ovenstående reaktion?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2015 af mathon

Det er gæringsreaktionen.


Svar #5
20. august 2015 af Marianne271 (Slettet)

Undskyld, jeg forstår ikke rigtigt. hvad der er blevet gjort. Resultatet skal være 67%.?

Hvor kommer 8,21 g fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2015 af mathon

korrektion:
forgæret glucoseprocent:
                                                p=\frac{16{,}8043\;g}{0{,}25\;\frac{g}{\%}}=67{,}2\%


Svar #7
22. august 2015 af Marianne271 (Slettet)

Undskyld kan du ikke sætte ord på det du gør. Jeg forstår ikke hvor tallene 88,02 g og 8,21 g kommer fra? 


Svar #8
22. august 2015 af Marianne271 (Slettet)

Er det ikke 180,16 g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2015 af mathon

                      2\cdot M(CO_2)=2\cdot SUM\left ( \{1,2\}*\{12{.}011,15{.}999\} \right )=88{.}02 

Det hele vejer 367{,}44\; g. Efter tre dage er vægten aftaget til 359{,}23\; g.


Svar #10
22. august 2015 af Marianne271 (Slettet)

Okay, tusind tak. Forstår det godt nu. Tak. 


Skriv et svar til: Hjælp til kemi-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.