Kemi

hjælp

15. august 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der ville hjælpe mig med at forklare opgaven? 

Aluminiumsulfid fremstilles ved opvarmning af en bladning af aluminium og svovl.

Al (s) + S(s) -> Al_2 S_3 (s) 

Hvor meget aluminium og svovl skal man afveje, hvis man skal lave 100g aluminiumsulfid?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2015 af mathon

                                                   Al\; _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; S\; _{\textit{(s)}}\; \; \rightarrow \; \; Al_2S_3\; _{\textit{(s)}
ækvivalente stofmængder          1 mol              1 mol            1 mol
ækvivalente masser                  26,982 g       32,065 g         150,159 g
aktuelle fremstillingsmasser           x                    y                100 g

           Al
                                 x=\left ( \frac{100}{150{,}159} \right )\cdot (26{,}982\; g)

           S
                                 y=\left ( \frac{100}{150{,}159} \right )\cdot (32{,}065\; g)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.