Matematik

Isoler x

17. august 2015 af DavidJac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender funktionen:

0=4*(x-2)^3

Hvordan isolere jeg x når det er i en parentes opløftet i 3? Jeg har kun set opløftet i 2 før.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2015 af hrmogensen (Slettet)

Divider begge sider med 4

0=(x-2)^3

0=x-2

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2015 af SuneChr

# 0
Vil du isolere x med henblik på at løse 3.grads ligningen?
I fald du vil det, får du løsningen forærende ved at benytte nul-reglen.
Cardanos formel giver en generel løsning af en 3.grads ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2015 af AskTheAfghan

#0     Det er ikke en funktion, men en ligning. Hvis a = (c - x)b, så er a1/b = c - x.


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.