Matematik

Dækningsbidrag

19. august 2015 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe med disse opgaver? Ved overhovedet ikke hvordan jeg skal lave dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2015 af mathon

               \mathbf{Line\ae r\; pr\! ogr\! ammering\! :}

a)

ved produktion af x stk XP1 og y stk Q2

er begrænsningenrne
                                        x+y=15\Leftrightarrow y=-x+15
                                        2x+3y=36\Leftrightarrow y=-\frac{2}{3}x+12

Dækningsbidraget er:
                                        300x+200y=100\cdot \begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}
dvs
         (x,y) ligger på en linje vinkelret på vektor \begin{pmatrix} 3\\2 \end{pmatrix}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2015 af Soeffi

#0. Lad os sige, at du fremstiller x stk. af XP1 og y stk. af Q2. Der gælder at 3 timer · x + 2 timer · y ≤ 36 og x + y ≤ 15. Desuden er x > 0 og y > 0. Disse punktmængder tegnes ind i et koordinatsystem.

a) Dækningsbidraget for x stk XP1 og y stk. Q2 er 300 kr. · x + 200 kr · y. Dvs. man skal finde den største værdi for DB = 300 kr. · x + 200 kr · y i ovenstående punktmængde. Man får denne værdi til 45 ved at prøve sig frem (det kan sikkert regnes ud mere præcist). Dette fås i punktet B: (x,y) = (15,0).

b) Nu er DB = 300 kr. · x + 400 kr · y. Igen skal man finde den største værdi for DB i ovennævnte punktmængde. Her ses at den største DB = 51 (markeret med rødt). Dette får i punktet A: (x,y) = (9,6).

(Desværre kom delopgavens navn og punktets navn ikke til at passe sammen.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2015 af Soeffi

#2 Undskyld: DB i a) = 4500 kr. og DB i b) = 5100 kr. og ikke 45 hhv. 51, som det står på billedet. Det er bare Geogebra, der dividerede igennem med 100.

Skriv et svar til: Dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.