Matematik

Angiv lineær regressionsligning

20. august 2015 af ACCAC (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg skal angiv regressionsligningen og brug den numeriske værdi for regressionskoefficienten alder til at beskrive sammenhængen mellem alder og systolisk blodtryk i ord. 

Jeg har følgende tal:

                                  Regressions-koefficient     Standardfejl

Konstant (intercept)     112,44                                  3,75

Alder                             0,98                                     0,07

Forstil jer en 2X2 tabel.

Jeg ved lineær regressionsligning er i statistik: y = beta0 + beta1 x

Hvor Beta 0 er intercept og beta 1 er hældningen.

Vil det så sige at regressionsligningen er y = 112,4 + 0,98 x

Eller?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Svar #2
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Mange tak :)

Hvad med den sidste del af spørgsmålet:

Brug den numeriske værdi for regressionskoefficienten alder til at beskrive sammenhængen mellem alder og systolisk blodtryk i ord. 

Her tænker jeg, at det systoliske blodtryk starter på 112,4 og stiger med 0,98 for hvert år man bliver ældre. 

Er det sådan man skal beskrive det eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Ja. Bemærk at tallet 1 er indeholdt i 95% konfidensintervallet for hældningen og tallet 112 i 95% konfidensintervallet for skæringen. Man vil ofte benytte disse lidt pænere tal når en model skal tolkes.
Altså, ifølge modellen er en persons forventede systoliske blodtryk omtrent lig 112 plus personens alder.


Svar #4
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Okay, takker :) 

Det næste jeg skal i opgaven, driller mig. Fordi jeg ikke har nogle tal men kun regressionsligningen.

Beregn 95% konfidensintervallet for regressionskoefficienten for alder (tn-2,α/2=1,9845). 

Jeg kan ikke lige se hvorledes og hvilken formel jeg skal bruge, kan du?  


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Du skal benytte standardfejlene som du har fået opgivet i opgaven


Svar #6
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Tak, har nu prøvet, vil du se om det er rigtigt.

95% Cl: E +- 1,9845 x SE(E)

95% Cl: 0,98 + 1,9845 x 0,07 = 1,11892

95% Cl: 0,98 - 1,9845 x 0,07 = 0,841085

95% Cl: 1,11892 ; 0,841085


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Det ser rigtigt ud. Man skriver almindeligvis det mindste tal først i et interval. Derudover bruger man sjældent flere en 3 betydende cifre.


Svar #8
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Skriver jeg bag øret :)

Jeg skal herefter sige om sammenhængen mellem alder og systoliske blodtryk er signifikant.

Dette mener jeg det er, da 0,98 ligger indenfor konfidensintervallet. Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Sammenhængen er signifikant fordi 0 ikke ligger i konfidensintervallet. Dermed kan nulhypotesen H0: β1=0 afvises på et 5% signifikansniveau.


Svar #10
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Det nemt at aflæse, tak.

Det sidste til opgaven er sammenhæng mellem alder og blodtryk til at sammenligne det systoliske blodtryk for en 45 årig og en 60 årig. 

Hvad er det estimerede gennemsnitlige forskel systoliske blodtryk mellem de to grupper?

Jeg har brugt regressionsligningen y = 112,4 + 0,98 x

45 årig: 112,4 + 0,98 x 45 = 156,5

60 årig: 112,4 + 0,98 x 60 = 171,2

Men dette giver man bare det forventede systoliske tryk for deres alder men ikke den estimerede gennemsnitlige forskel mellem dem. Hvorledes regnes dette?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. august 2015 af Keal (Slettet)

Du skal trække de to tal fra hinanden.


Svar #12
20. august 2015 af ACCAC (Slettet)

Mange tak for alt hjælpen idag :) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. august 2015 af studieportalen0 (Slettet)

Jeg har et spørgsmål vedr. konfidensinterval. Du har svaret på det i den tråd du henviste mig til, men jeg er ikke helt med på hvordan man kan forkaste nul hypotesen? Hvorfor er nul hypotesen at beta1=0, og hvor kan man aflæse? 


Skriv et svar til: Angiv lineær regressionsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.