Matematik

Bestem en ligning foe en linje

20. august 2015 af ismail01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en kan hjæpe med opagevn? :)

En linje l er giver ved ligingen 2x-y+1=0.

Bestem en ligning for den linje, der står vinelret på l og går gennem punktet P(3,4).

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af mathon

Linjen vinkelret på l har normalvektor

                            \overrightarrow{n}=\widehat{\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}}=\begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}  og går gennem P(3,4)
og har dermed
ligningen:
                             \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-3\\ y-4 \end{pmatrix}=0

                               x-3+2(y-4)=0


Skriv et svar til: Bestem en ligning foe en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.