Matematik

Faktorrisering af andengradspolynomiet

20. august 2015 af ismail01 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Faktorrisér andengradspolynomiet x^2-6x+9.

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2015 af VTP

Du skal løse andengradsligningen: f(x)=0, hvor du derved finder rødderne r1 og r2. Du skal derefter indsætte rødderne og a-værdien i formlen: f(x)=a*(x-r1)*(x-r1).


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2015 af mathon

kvadratkomplettering:

               x^2-6x+9=x^2-2\cdot x\cdot 3+3^2=(x-3)^2


Skriv et svar til: Faktorrisering af andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.