Matematik

Isoler c opgaver

22. august 2015 af anni1918 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med en matematik aflevering, og jeg er kommet i nogle komplikationer med et par opgaver.

Opgaven lyder på: isoler c i følgende udsagn:

1. b*c=1+c

2. 2*(a-(b/c))=a-b

3. 2*(a-(b/c))=(a-b)/c

Kan nogle hjælpe med en forklaring og en udregning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2015 af AskTheAfghan

Det er en rigtig god træning. I opgave 1, skal du blot "samle" værdierne af c på den ene side før du isolerer c (altså finde ét c). Man har bc - c = 1, så kan det omskrives til c(b - 1) = 1. Nu kan du endelig finde ét c ved at dividere med (b - 1) på hver side.

Prøv at vise, hvad du har forsøgt til de andre opgaver.


Svar #2
23. august 2015 af anni1918 (Slettet)

2*(a-b/c) = a - b    <=>

2a - 2b/c = a - b    <=>

2a - 2a - 2b/c = a - 2a - b    <=>

- 2b/c = - a - b  <=>

- 2b * - 2b/c = (-a-b)*-2b  <=>

c = 2ab + 2b^2 

Altså hver gang jeg prøver at regne den ud på forskellige måder, får jeg et anderledes svar... Jeg ved at facit er: 2b/a+b , c = 0, men kan bare ikke finde ud af, hvordan jeg kommer frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2015 af AskTheAfghan

Du må sætte parenteser på ens brøk (specielt facittet), for at gøre det nemmere for læsere. Vi ved ikke hvilke er hvad, der skal stå på tælleren og nævneren.

Du har gjort det fint indtil linjen     - 2b/c = - a - b.

Ved at dividere med -2b på hver side, giver   1/c = (- a - b)/(-2b) = (a + b)/(2b).

Derfra indses let, at      c = ((a + b)/(2b))-1 = (2b)/(a + b)       (... hvorfor?).


Skriv et svar til: Isoler c opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.