Matematik

Når vi har en ændring i y på 12%, hvad er så ændringen i x?

22. august 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når vi har en ændring i y på 12%, hvad er så ændringen i x?

vil gerne forstå hvordan man gør, skal bruge formlen (1+ry)=(1+rx)^a


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2015 af VTP

Du ved at ændringen i y er på 12%. Derfor sætter du 0,12 ind på ry's plads og isoler rx i formlen: (1+ry)=(1+rx)a. For at bestemme ændringen i x i % ganger du resultatet med 100. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2015 af mathon

                1+r_y=(1+r_x)^a

                1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}

                r_x=\frac{p_x}{100}=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}-1

                p_x=\left ((1+r_y)^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100\%

......

               p_x=\left ((1+0{,}12)^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100\%

               p_x=\left (1{,}12^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100\%

               

               


Svar #3
22. august 2015 af Aternum (Slettet)

Tak til begge :)


Skriv et svar til: Når vi har en ændring i y på 12%, hvad er så ændringen i x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.