Matematik

differentialligninger

22. august 2015 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem en løsning til følgende ligning og betingelse:

y' = 4x - 3 , y(4) = 3

pt jeg har integreret 4x - 3 og fik den til 2x- 3x men når jeg indsætter 4 ind på x plads får jeg 20 og ikke 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2015 af mathon

                   y(x)=2x^2-3x+k
og
                   y(4)=3=2\cdot 4^2-3\cdot 4+\mathbf{\color{Red} k}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2015 af peter lind

y = 2x2-3x +c   Du glemmer integrationskonstanten. Den skal vælges så y(4) = 3


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.