Kemi

Atomstørrelse

23. august 2015 af gymelev123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et typisk atom har en diameter på cirka 10^-10 meter, mens atomkernen har en diameter på cirka 10^-14 meter.
Hvis atomen forstørres så kernen bliver 1 centimeter i diameter, hvor stort bliver hele atomets så ved denne forstørrelse? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af Toonwire

Størrelsesforholdet mellem kerne- og atomdiameteren er 1:10000

Dvs. hvis kernen har en diameter på 1 cm, må atomets diameter således være 10000 gange større.
Altså atomet vil have en diameter på 10000 cm eller 100 meter


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2015 af mathon

kernediameter:
                              10^{-14}\; m=\left (10^{-14}\; m \right )\cdot\left ( \; 10^2\; \frac{cm}{m} \right )=10^{-12}\; cm

Forstørres 10^{-12}\; cm og til 1\; cm multipliceres med 10^{12}.
Samme forstørrelse for atomdiameteren
giver:
               \left (10^{-10}\; m \right )\cdot 10^{12}=10^{2}\; m=100\; m


Skriv et svar til: Atomstørrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.