Matematik

Sandsynglighed

23. august 2015 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvad er forholdet (ratioen) mellem sandsyndlingheden for at få lungekræft versus sandsyndlinghed for ikke at få lungekræft for hhv. rygere og ikke rygere? 

mit forslag: 

sansyndlughed for at få lungekræft: 

-rygere: 1214/(1214+30328) · 100 = 3.85 %

ikke-rygere: 152/(152+81262) · 100 = 0.19 %

sansyndlughed for IKKE at få lungekræft: 

rygere: 100 % - 3.85 % = 96.15 % 

ikke-rygere: 100 % - 0.19 % = 99.81 % 

forholdet: 

rygere: 96.15 % / 3.85 % = 25

ikke rygere: 99.81 % / 0.19 % = 525 

er dette overhovedet rigtigt eller hvordan skal opgaven gribes an? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af Soeffi

#0. Svaret skal nok være:

Ikke-ryger: 152/81.262 = 535 gange mindre sandsynlighed for lungekræft end for ikke at have lungekræft. 

Ryger: 1.214/30.328 = 25 gange mindre sandsynlighed for lungekræft i forhold til ikke at have lungekræft.


Svar #2
23. august 2015 af studieportalen0 (Slettet)

#1 Det forstår jeg ikke helt, kan du uddybe det? 


Svar #3
23. august 2015 af studieportalen0 (Slettet)

vi gør det på to måder, men jeg kan se at resultatet er nogenlunde det samme. 

er dette korrekt, se det vedhæftede. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2015 af Soeffi

#3 vi gør det på to måder, men jeg kan se at resultatet er nogenlunde det samme. er dette korrekt, se det vedhæftede. 

Jeg tror, at du har ret, men jeg synes, at spørgsmålet er indviklet formuleret. De burde bare have spurgt om sandsynlighederne.


Svar #5
23. august 2015 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for hjælpen, ja det må man sige. Det er meget forvirrende formuleret. 


Skriv et svar til: Sandsynglighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.