Matematik

Beregning af trekant

23. august 2015 af GymElevXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej (-:

Jeg har store problemer med denne opgave, da jeg er i tvivl om, hvordan man skal komme frem til resultatet, og hvilken formel man skal gøre brug af.

Tusinde tak på forhånd :D

- Jeg har vedhæftet et billede af opgaven

Vedhæftet fil: maat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2015 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2015 af Heptan

Benyt en cosinusrelation til at bestemme |BD| og benyt sinusrelationerne til at bestemme cinkel ABD. Det ser ud til at vinkel ABC er vinkelret. Bestem vinkel DBC ved at trække vinkel ABD fra 90º, og beregn vinkel BDC. Benyt sinusrelationerne til at bestemme |BC|.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2015 af peter lind

Længden af BC er det samme som højden fra D. Højden fra D kan findes på flere måder. Find for eks. arealet af trekant ABD af at arealet af en trekant er ½*produktet af to sider*sinus af mellemliggende vinkel. Arealet er også ½*højde*grundlinje


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2015 af 123434 (Slettet)

Find lBCl I Retvinklet trekant

lABl=4

lADl=4

Vinkel A=10*

Siden lABl er hosliggende i forhold til vinkel A

Siden lADl er hypotenusen, den længste, skrå side i trekanten

BC er den modstående katete i forhold til vinkel A

Sin(V)=mod/hyp

Sin(10)=mod/4

mod=4*sin(10)=0,69


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2015 af Heptan

#4 Det er en firkant, så BC er ikke modstående katete til vinkel A

#3 er den hurtigste måde at løse opgaven på.


Svar #6
23. august 2015 af GymElevXD (Slettet)

Tusinde tak alle sammen, men jeg kan ikke få det til at give 3,98 m, hvilket er det korrekte resultat (Vi har fået facit af vores lærer) Ligemeget hvilken metode jeg bruger, så kan jeg ikke få det til at give mening.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2015 af peter lind

Vi kan ikke fra det du skriver se hvad du har gjort galt. Kan du ikke komme med detaljer om hvad du har gjort.


Svar #8
23. august 2015 af GymElevXD (Slettet)

Jeg får det enten til 0,69 ligesom #4 eller også ved at tage ½*produktet af to sider*sinus til vinklen i mellem til at blive 1,39 :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2015 af Soeffi

#0. Prøv at betragte denne tegning. Du skal finde H. Benyt evt.: H = 4meter·sin(10º).


Svar #10
23. august 2015 af GymElevXD (Slettet)

#9 Mange tak, men det får jeg til 0,69, hvilket ikke kan passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2015 af Heptan

#8 Du har beregnet arealet. Nu skal du beregne højden. Se #3 eller #2.


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2015 af Heptan

#10

0,69 er korrekt


Svar #13
23. august 2015 af GymElevXD (Slettet)

#11 Okay, tak. Så er det derfor, men hvordan gør er det helt præcist, at man beregner højden? Jeg forstår ikke helt de andre forklaringer nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. august 2015 af mathon

#14
               \left | BD \right |^2=4^2+4^2-2\cdot 4\cdot 4\cdot \cos(10^{\circ})

               \left | BD \right |=\sqrt{32\cdot (1-\cos(10^{\circ}))}=0{,}697246

               \angle ADB=\frac{180^{\circ}-10^{\circ}}{2}=90^{\circ}-5^{\circ}=85^{\circ}

I trekant BCD
                         \angle D=180^{\circ}-(10^{\circ}+\angle ADB)=180^{\circ}-(10^{\circ}+85^{\circ})=85^{\circ}

                         \left | BC \right |=\left | BD \right |\cdot \sin(D)=0{,}697246\cdot \sin(85^{\circ})=0{,}69

              


Skriv et svar til: Beregning af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.