Matematik

Kvadratsætninger - omskrivning af udtryk!

25. august 2015 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, alle!

Er der nogle af jer, som kan hjælpe mig med de her. 

Jeg skal bruge kvadratsætninger til omskrive følgende udtryk:

 1) 32 - a2 

2) (2a)2 - (3b)2

3) 9a2 - 1

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af AskTheAfghan

Hint: m2 - n2 = (m - n)(m + n).


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2015 af mathon

3)
       (3a)^2-1^2


Svar #3
25. august 2015 af Sarah45 (Slettet)

Men hvad med nr. 1

Vil det så ende med at blive (3-a) (3+a) =

3a+9-a2 - 3a =

9- a2? eller er jeg helt forket!


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2015 af mathon

nr. 1 bliver (3-a) (3+a)


Svar #5
25. august 2015 af Sarah45 (Slettet)

Så bliver nr. 1 bare til det resultat? Fordi jeg forstår ikke 32!

Men angående nr. 3, det bliver vel så (3a+1) * (3a-1) =

(9*a2) - 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2015 af AskTheAfghan

#5     Du har nok lært, at (m - n)(m + n) = m2 - n2. Men du skal gennemføre det omvendt; for at omskrive et udtryk til en anden udtryk vha. kvadratsætninger. Alle de tre opgaver kan kun anvendes m2 - n2 = (m - n)(m + n).

1.     32 - a2 = (3 - a)(3 + a).

3.     9a2 - 1 = (3a)2 - 12 = (3a - 1)(3a + 1).


Skriv et svar til: Kvadratsætninger - omskrivning af udtryk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.