Matematik

Logaritmer

26. august 2015 af Kaspertornbjerg (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg har en opgave til en aflevering som jeg ikke forstår, håber der er en der kan hjælpe:)

opgave 1119:
Ludniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved: L=k-20*log r

I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB(decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.
Bestem r, så ludniveauet er 51 dB.
I afstanden r1 er lydniveauet L1, og i afstanden 2r1 er lydniveauet L2. Beregn L1-L2

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2015 af mathon

                  L=k-20\cdot \log(r)

                  52{,}9=k-20\cdot \log(4)      beregn k.


Svar #2
26. august 2015 af Kaspertornbjerg (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.