Matematik

Find diskriminaten i svære andengradsligninger

27. august 2015 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår godt hvordan man regner diskriminanten ud i de enkelte andengradsligninger, men i følgende har jeg svært ved at identificere a, b og c. Jeg håber i vil være behjælpelige at svare og argumentere eller evt. henvise til andre kilder :)

a) -7x+x^2=-6

b) 1/(x+2)+x=0


I de sidste to spørges der om en smartere måde at opskrive dem på:

c) x^2-16=0

d) x^2+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2015 af mathon

             a) x2 - 7x + 6 = 0

             b) x2 + 2x + 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2015 af mathon

         c) x2 - 42  =  (x - 4)(x + 4) =  0

         d) x2 = - 3


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. august 2015 af mette48 (Slettet)

a) -7x+x^2=-6

b) 1/(x+2)+x=0

a) -7x+x^2=-6  start med at omskrive ligningen på formen ax2+bx+c=0

læg 6 til på begge sider og sorter rækkefølgen

x2-7x+6=0

a=1,  b=-7 og c=6  indsæt i løsningsformelen

b) 1/(x+2)+x=0

forbehold; nævneren x+2 ≠ 0⇒ x≠-2

gang alle led med (x+2)

(x+2)*1/(x+2)+x*(x+2)=0*(x+2)   forkortbrøken med x+2

1+x2+2x=0               sorter rækkefølgen

x2+2x+1=0                fortsæt selv


Skriv et svar til: Find diskriminaten i svære andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.