Matematik

bestem k så projektionen af c på a er 2a

02. september 2015 af abrar1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg sidder med en opgave der lyder så ledes 


I et koordinatsystem i planen er tre vektorer a, b og c givet ved

a= (2 over 6) b=(4 over 5) og c (10 over ) 

bestem k så projektionen af c på a er 2a

jeg ved at jeg skal bruge projektionsformel men jeg ved ikke hvordan den skal bruges baglens sådan så jeg kan bestemme k 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. september 2015 af peter lind

c = (10, k) ? Du sætter bare vektorerne a og c ind i formlen og sætter resultatet til 2a. Det giver en ligning til bestemmelse af k


Svar #2
02. september 2015 af abrar1990 (Slettet)

ca= (((2 bover 6)*(10 over k))/ (√10^2+k^2) ) *10 over k 

hvad skal jeg nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2015 af peter lind

Kan du ikke skrive det ordentligt ? . Du skal saætte de lig med 2a


Skriv et svar til: bestem k så projektionen af c på a er 2a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.