Matematik

Isolering af x

04. september 2015 af anja2944 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har de her 3 ligninger fra min aflevering, hvor jeg skal isolere x. Efter flere forså kan jeg stadig ikke få dem til af gå på.

24x+45 = 8x-2(2x+4)


\frac{3}{x-3}-\frac{1}{2x-6} = \frac{5}{6}

\frac{3x+4}{5}-\frac{x-3}{2} = \frac{2x}{3}

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2015 af mathon

\frac{3}{(x-3)}-\frac{1}{2(x-3)} = \frac{5}{6}\; \; \; \; x\neq3       der multiliceres med  6(x-3)

18-3=5(x-3)

15=5(x-3)                                            divider med 5

3=x-3                                                    adder 3

x=6


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. september 2015 af mathon

ligning 2  ganges igennem med 30.

      Prøv selv.


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.