Matematik

Lineær funktion

05. september 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Skal finde en ligning for den rette linje gennem punkterne:
a) P(4,2) og Q(6,16)

Tænker det har noget med y=ax+b, at gøre men har bare aldig lært, hvilke tal der er y2,y1 og x2,x1

er det y2 = 16 og y1= 2

x2 = 6 og x1= 4 ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2015 af Heptan

Ja.

Q ligger til højre og over P i koordinatsystemet, så linjen skal gå "op ad bakke", dvs. hældningen skal være positiv.


Svar #2
05. september 2015 af carlpeder (Slettet)

Men får hældningen til 7 

og hvis jeg bereger b = y1-a*x1, vil det give -26 

altså formlen vil være y=7x-26 ? Det ser bare mærkeligt ud med - 26 eller er det bare mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2015 af StoreNord

Ja, det er nok bare dig.  :)

7 er i hvertfald rigtigt. Og -26 er også rigtigt.

Du sku ta at få Geogebra.


Svar #4
06. september 2015 af carlpeder (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.