Matematik

Udtryk ligningen i polær form.

06. september 2015 af Kasperx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er nået til en opgave hvor jeg skal omskrive den rektangulære ligningen x*y = 1 til polær form. Jeg kan se at resultatet skal give r^2 = sec(Theta)*csc(Theta) Men hvordan de når frem til dette ved jeg ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x = r *cos(theta)

y = r*sin(theta)

x*y = 1  <=>

r*cos(theta) * r*sin(theta) = 1  <=>

r2 = 1/(cos(theta)*sin(theta))  <=>

r2 = ( 1/cos(theta) ) * ( 1/sin(theta) )  <=>

r2 = sec(theta) * csc(theta)


Svar #2
06. september 2015 af Kasperx (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Udtryk ligningen i polær form.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.