Matematik

hældningskoffencienten

06. september 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

har en funktion givet ved f(x)= 2x2 + 3x + 1. Bestem i hvert af følgende tilfælde hældningskonficenten for den rette linje gennem punkterne P(x1, f(x1)) Q(x2, f(x2)).

a) x1 = -2 og x2 = 3

b) x1 = 1 og x2 = 3

ved ikke rigitg hvad det er jeg skal gøre, men skal jeg bare indsætte x1 værdierne på x plads, og x2 værdierne på x2 plads i ligningen, og derefter regne det ud eller hvad? Er sån lidt lost, håber der er en der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af mathon

 Hædningskoefficienten a for den rette linje
 
                                  y=ax+b
 beregnes
                          a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{f(x_2)-f(x_1)}{x_2-x_1}


Svar #2
06. september 2015 af carlpeder (Slettet)

Okay, men har ikke 4 tal jeg kan bruge, da vi kun får oplyst x1 og xså ved ikke rigtig hvilke tal det er jeg skal indsætte 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af mathon

beregn
                f(x_2) og f(x_1)


Svar #4
06. september 2015 af carlpeder (Slettet)

eller er det sådan 3-2/3-2 = 1?


Svar #5
06. september 2015 af carlpeder (Slettet)

undskyld, men tror ik jeg forstår det :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2015 af mathon

                     f(x_2)=2\cdot 3^2+3\cdot 3+1=18+9+1=28

                     f(x_1)=2\cdot (-2)^2+3\cdot (-2)+1=18+9+1=3


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2015 af mathon

                         a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{28-3}{3-(-2)}


Svar #8
06. september 2015 af carlpeder (Slettet)

okay så forstår jeg mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: hældningskoffencienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.