Matematik

Problemregning Gustavs knallert 4.4

06. september 2015 af ceciliecn (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har problem jeg kan ikke finde ud ad dette spørgsmål. hvis der er nogen der vil hjælpe så tak.

Gustavs storebror, Malte, har også en knallert. maltes knallert kan køre 37,5 km på en liter benzin. en liter benzin koster 12,50 kr., og Malte har købt sin knallert for 11 500 kr

Forklar, hvorfor funktionsforskriften f(x)=1/3x+11500 beskriver sammehængen mellem det antal kilometer , malte har kørt, og hans samlede udgifter til knallert og benzin


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af StoreNord

Malte bruger    [\frac{1}{37,5}]    liter pr kilometer. Benzinen koster 12,50/liter.

Når du ganger de to tal, får du den variable omkostning pr kørt kilometer.

De 11500 kr er en fast omkostning.

[S\aa å \; hans \; samlede \; omkostning \; er:\; \; f(x)\; =\; \frac{1}{37,5}*12,50x+11500]


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2015 af StoreNord

Malte \; bruger \; \frac{1}{37,5} \; liter \; pr \; kilometer. \; Benzinen \; koster \; 12,50/liter. \\ N\aa r \; du \; ganger \; de \; to \; tal, \; f\aa r \; du \; den \; variable \; omkostning \; pr \; k\o rt \; kilometer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2015 af StoreNord

fortsættelse af #2

De \; 11500 \; kr \; er \; en \; fast \; omkostning. \\ S \aa \; hans \; samlede \; omkostning \; er:\; \; f(x)\; =\; \frac{1}{37,5}*12,50x+11500


Skriv et svar til: Problemregning Gustavs knallert 4.4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.