Matematik

ligning

07. september 2015 af Mallingg (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogen der kan se hvilken fejl jeg har lavet?
Har fået at vide at x=3 men jeg får det til 13x=107 dvs. x=107/13

Håber i kan læse mine udregninger.

Joachim
Vedhæftet fil: 1441635858354.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2015 af SuneChr

.
SP 0709151655.GIF
 

Vedhæftet fil:SP 0709151655.GIF

Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

(5x - 12)/3 - 4 = (9 - 3x)/5 - x

Så ganger du med 15 på begge sider. Men det skal være HELE højre- og HELE venstreside, der skal ganges med 15, ikke bare brøkerne. Altså

15 * ( (5x - 12)/3 - 4 ) = 15 * ( (9 - 3x)/5 - x )  <=>

5*(5x - 12) - 60 = 3*(9 - 3x) - 15x  <=>

25x - 60 - 60 = 27 - 9x - 15x  <=>

25x + 9x + 15x = 27 + 60 + 60  <=>

49x = 147  <=>

x = 3


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.