Matematik

Bestemme pyramidens totale overfladeareal og bestem den vinkel grundfladen danner med en sideflade

08. september 2015 af SpY2134 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har 2 matematik opgaver som jeg har brug for hjælp til.

Opgaverne lyder:  

En regulær firesidet pyramide har en grundfladekant lig med 4 cm, og længden af en sidekant lig med 6 cm.

* Bestemme den vinkel, grundfladen danner med en sideflade.

* Bestemme pyramidens totale overfladeareal.

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af SuneChr

.
SP 0809150158.GIF

Vedhæftet fil:SP 0809150158.GIF

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ud fra trekanthøjden AB og kvadratets sidelængde kan du finde trekantens areal. Så skal du bare huske at få alle sider med!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2015 af mathon

                         {h_{pyr}}^2=6^2-(2\sqrt{2})^2=28

                         {h_{side}}^2=28+2^2

                         {h_{side}}=32^{\frac{1}{2}}=(2^4\cdot 2)^{\frac{1}{2}}=4\sqrt{2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2015 af Soeffi

Bunden er 16 cm2, mens en sideflade som vist er 11,31 cm2. (Højden i K er 5,29.)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2015 af Soeffi

#0, #4. Mål.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2015 af mathon

              tan(\beta )=\frac{h_{pyr}}{2}=\frac{2\sqrt{7}}{2}=\sqrt{7}

              \beta =\tan^{-1}(\sqrt{7})=69{,}30^{\circ}


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2015 af Sarahjegersmuk (Slettet)

#6

              tan(\beta )=\frac{h_{pyr}}{2}=\frac{2\sqrt{7}}{2}=\sqrt{7}

              \beta =\tan^{-1}(\sqrt{7})=69{,}30^{\circ}

Er det overfladearealen som du beregner i dit første svar og andet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2015 af Soeffi

#7. Arealet = 16 cm^2 + 4 · 11,31 cm^2 = 61,24 cm^2.


Skriv et svar til: Bestemme pyramidens totale overfladeareal og bestem den vinkel grundfladen danner med en sideflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.