Matematik

hjælp på diff.

08. september 2015 af Ansiiv2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

givet funktionen:

f(x,y)=-kvd(xy^3)+(1/x^2)cos(y)

find både f(x) og f(y) hvor både:

f(x)=df/dx        og         f(y)=df/dy

nogen der kan gøre sig kloge på dette, og hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

        \frac{\partial f}{\partial x}=-\frac{y^3}{2\sqrt{xy^3}}-\cos(y)\frac{2x}{x^4}=\frac{-y^3}{2\sqrt{y^3x}}-\frac{2\cos(y)}{x^3}

        \frac{\partial f}{\partial y}=-\frac{3xy^2}{2\sqrt{xy^3}}-\frac{\sin(y)}{x^2}


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2015 af mathon

det må være
                            f_x=\frac{\partial f}{\partial x}=-\frac{y^3}{2\sqrt{xy^3}}-\cos(y)\frac{2x}{x^4}=\frac{-y^3}{2\sqrt{y^3x}}-\frac{2\cos(y)}{x^3}

                            f_y=\frac{\partial f}{\partial y}=-\frac{3xy^2}{2\sqrt{xy^3}}-\frac{\sin(y)}{x^2}


Skriv et svar til: hjælp på diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.