Matematik

Hvorfor skal jeg dividere???

08. september 2015 af MMLL13 - Niveau: C-niveau

Sidder med denne ligning:

500=0,5*a*17^2

Udregn a.

Jeg har så fået at vide at svaret er a=3,46 fordi jeg skal dividere 500 med 144,5. Men hvorfor hjælper det at skulle dividere, for at komme frem til løsningen af a?

Det er noget jeg aldrig har forstået :p Håber nogle kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af Stats

At isolere a, betyder, at a skal stå alene...

Sidder med denne ligning:

500=0,5*a*17^2

Udregn a.

Jeg har så fået at vide at svaret er a=3,46 fordi jeg skal dividere 500 med 144,5. Men hvorfor hjælper det at skulle dividere, for at komme frem til løsningen af a?

Det er noget jeg aldrig har forstået :p Håber nogle kan hjælpe :-)

0.5·a·172 = 0.5·172·a = 144,5·a,       altså 0.5·172 = 144,5

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
08. september 2015 af MMLL13

Og finder man så altid a (eller x; den ubekendte) ved at dividere de to tal som man kender (i dette tilfælde 500 og 144,5) for at finde a?

Kan bare ikke få ind i hovedet hvordan at dividere to tal har noget at gøre med at man finder frem til resultatet af en helt andet ubekendt..


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2015 af SuneChr

Man benytter en af regnereglerne, der omfatter division, for en ligning.
En ligning forandres ikke ved at dividere med samme størrelse på begge sider.
Størrelsen skal være forskellig fra 0.
Ved at dividere med  (0,5·172) får vi a til at stå alene, efter vi har forkortet brøken.
Nu mangler venstresiden blot at blive reduceret.


Svar #4
11. september 2015 af MMLL13

Okay, så forstår jeg. 1000 tak! :-)


Skriv et svar til: Hvorfor skal jeg dividere???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.