Fysik

beregne volumen

08. september 2015 af zartorium (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har opgave der siger: kobberledning har d 15mm og længden 20km densitet er 8,9*10^3 kg/m^3

jeg har svært ved at finde ud af hvad jeg skal gøre for at finde volumen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af SuneChr

En ledning af længden λ med konstant diameter d er at betragte som en cylinder.
Rumfanget af ledningen er derfor  π/4·d2·λ
Husk, at enheden for λ og d skal være den samme.
Hvis du ikke skal finde massen, er oplysningen om densiteten ikke nødvendig.


Svar #2
08. september 2015 af zartorium (Slettet)

det giver ikke helt mening da facit skal være 3,5 m^3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2015 af SuneChr

Det giver da god mening

\frac{\pi }{4}\cdot 0,015^{2}\cdot 20000^{2}\: \: m^{3}                       Rettelse:  de 20000 skal ikke "i anden"
Læste du det med samme enhed?


Svar #4
08. september 2015 af zartorium (Slettet)

hvorfor skal 15 til 0,015 og hvorfor pi/4?

sorry at jeg spørger meget jeg er lige startet på fysik b i dag turbokursus og det her er det første vi bare blev kastet i uden meget forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2015 af SuneChr

Når man skal beregne areal eller rumfang, skal man først sørge for, at alle længdemålene har samme enhed, benævnelse. Det er noget rod at gange mm med km. Lad os holde os til m.
d = 15 mm   er det samme som  d = 0,015 m
λ = 20 km  er det samme som  λ = 20000 m
Rumfanget af cylinder = πr2h = π(d/2)2h = π/4d2h   h er så lig med λ
Genlæs, ikke bare læs, men  l æ s  tidligere indlæg.


Skriv et svar til: beregne volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.