Matematik

Andengradspolynomier

08. september 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem  andengradspolynomium f (x) = x2 + px + q, der har rødderne x1 og x2, n °ar: 

x1 = 3 og x2 = 5, har ingen anelse om hvordan man gør det, 

ved ik om resultatet muligvis kunne være dette 

F'(x) = 5+ p * 3 + q


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af peter lind

f(x) = (x-x1)(x-x2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2015 af SuneChr

2.gradspolynomiet kaldes normeret, når koefficienten til x2 er 1.
Vi har altså her et normeret 2.gradspolynomium.
Om et sådant gælder:
hvis det har rødderne x1 og x  gælder   x1 + x2 = - p  ∧  x1x2 = q               og omvendt.
(Din sidste linje i # 0 er der ingen af os, der har set, - så har jeg været flink.) 


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.