Kemi

pH

09. september 2015 af lokpæø (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan finder jeg pH i 0,1 M Fe(NO3)3, og hvilke ioner er der i opløsningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

               [Fe(H_2O)_6]^{3+}      er en middelstærk syre med pK_s=2{,}22


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2015 af mathon

           pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_s}+\sqrt{10^{-2pK_s}+4\cdot c_s\cdot 10^{-pK_s}}}{2} \right )


Svar #3
09. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Tusinde tak.


Svar #4
09. september 2015 af lokpæø (Slettet)

Ved du også hvilker ioner der er i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2015 af mathon

       [Fe(H_2O)_6]^{3+}         [Fe(H_2O)_5(OH)]^{2+}       Fe^{3+}        N{O_3}^-


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.