Matematik

Hjælp!

09. september 2015 af kisserdeb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har denne opgave som jeg ikke helt forstår. Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare det "step-by-step"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af Therk

Step 1)

Indsæt værdierne for x og tilsvarende y i ligningen for begge tilfælde. Det giver to ligninger.

\begin{align*} 13 &= a\cdot (-2) + b \\ -5 &= a\cdot 4 + b \end{align*}

Step 2)

Isolér enten a eller b i den første ligning. Fx isolér a.

Step 3)

Indsæt den isolerede ukendte (fx a) i den anden ligning. Du har nu kun én ukendt.

Step 4)

Løs for den ukendte.

Step 5) Indsæt den fundne værdi i step 4 i en af de originale ligninger og løs for den anden ukendte.

Du skulle gerne komme frem til at a = -3 og b = 7.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.