Matematik

Integration

10. september 2015 af Ramboo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp til at løse følgende Integral-opgaver.

Vedhæftet fil: kk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2015 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \int_{a+\lambda }^{b+\lambda}f(x-\lambda)\, \textup{d}x=\int_{a+\lambda }^{b+\lambda}f(x-\lambda)\, \textup{d}(x-\lambda)=F(b+\lambda-\lambda)-F(a+\lambda-\lambda)=F(b)-F(a)=

 \int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2015 af mathon

Når u=\frac{x}{\lambda }   er \lambda du=dx

          \frac{1}{\lambda }\int_{\lambda a}^{\lambda b}f\left(\frac{x}{\lambda}\right)\, \textup{d}x=\frac{1}{\lambda }\cdot \int_{a}^{b}f(u)\cdot \lambda \textup{d}u= \int_{a}^{b}f(u)\, \textup{d}u=\int_{a}^{b}f(x)\, \textup{d}x

da variabelbetegnelsen er ligegyldig.


Svar #3
11. september 2015 af Ramboo (Slettet)

Tak for det.

Jeg har forresten lige forsøgt at lave opgave b efter den metode som du har brugt til at udregne opgave a. Ville du ikke lige se efter.

Vedhæfter lige opgaven.

Vedhæftet fil:Udklipyyyy.PNG

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.