Matematik

Integralregning

11. september 2015 af turko2990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen. 

Jeg sidder fast i en matematik opgave og kan simpelthen ikke finde hoved eller hale i det. 

Opgaven lyder: Bestem tallet t i nedenstående integral

Det er et bestemt integral, grænerne er 3(b) og t(a) funktionen (2x+3) dx=14

Nogen som kunne give en hjælpene hånd?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2015 af mathon

                  \int_{t}^{3}(2x+3)\, \textup{d}x=14
her sættes
                     u=2x+3   og dermed   \frac{1}{2}\textup{d}u =\textup{d}x

                    \int_{2t+3}^{9}u\, \frac{1}{2}\textup{d}u=14

                    \frac{1}{2}\int_{2t+3}^{9}u\, \textup{d}u=14

                    \frac{1}{2}\left [ \frac{1}{2}u^2 \right ]_{2t+3}^{9}=14

                    \frac{1}{4}\left [ u^2 \right ]_{2t+3}^{9}=14

                    \left [ u^2 \right ]_{2t+3}^{9}=56

                    81-(2t+3)^2=56

                    (2t+3)^2=5^2

                    2t+3=\mp 5

                    2t=-3\mp 5

                    t=-\frac{3}2{}\mp \frac{5}2{}

                    t= \left \{ \begin{matrix}-4\\1 \end{matrix}

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2015 af Soeffi

Løsningen t = - 4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2015 af Soeffi

Løsningen t = 1.


Svar #4
14. september 2015 af turko2990 (Slettet)

Tusind tak for jeres hjælp. 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.