Kemi

Forbrændingsreaktion

13. september 2015 af Inprocess - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har har et spørgsmål angående.

AL + O2 = ALO3

Mit svar ville være

4Al + 3O2 = 2AlO3

Men en elev svarede, da vi evaluerede i klassen

2Al + 3O2 = 2AlO3

Og læren sagde ikke noget om, at det var forkert, så jeg er lidt i tvivl om hvad der er rigtigt. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af Heptan

2 Al + 3 O2 → 2 AlO3       er afstemt korrekt, men AlO3 eksisterer ikke, så dit svar er næsten korrekt:

4 Al + 3 O2  2 Al2O3

Der dannes aluminiumoxid, Al2O3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2015 af TheHighSchooler (Slettet)

I dit bud er der 4 Al på venstre side af reaktionspilen, mens der kun er 2 Al på den højre side. Både du og den anden elev har afstemt oxygen-atomerne rigtigt, men den anden elev har 2 Al på begge sider af reaktionspilen, hvilket er den rigtige afstemning.   

- Hov, kom vist også galt afsted - Heptan har vist fat i det rigtige 


Svar #3
13. september 2015 af Inprocess

#1

2 Al + 3 O2 → 2 AlO3       er afstemt korrekt, men AlO3 eksisterer ikke, så dit svar er næsten korrekt:

4 Al + 3 O2 → 2 Al2O3

Der dannes aluminiumoxid, Al2O3.

Ja jeg glemte lige at skrive det rigtigt, i opgaven stod der 

Al + O2 = Al2O3

Så skrev jeg så 

4Al + 3O2 = 2Al2O3


Skriv et svar til: Forbrændingsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.