Matematik
Regneregler for talfølger
Hejsa
Kan nogen hjælpe med mig at formulere følgende regneregler (se det vedhæftede dokument) med ord i stedet for matematisk notation.
Ved a'eren synes jeg følgende giver mening: Hvis man tager grænseværdien for den numeriske værdi af a_n, så vil det være det samme som at tage den numeriske værdi for grænseværdien af a_n.
De andre har jeg dog problemer med.
Svar #1
14. september 2015 af AskTheAfghan
At forklare det med kun ord bliver langt. Jeg kan omformulere punkterne for dig. Det er nok antaget, at følgerne {an} og {bn} er konvergente på dit billede.
Lad os skrive { - } og lim i stedet for { - }n=1∞ og lim n→∞.
b) Lad r være et tal. Da er {r an} konvergent, og der gælder lim r an = r lim an.
c) Følgen {an + bn} er konvergent, og der gælder lim (an + bn) = (lim an) + (lim bn).
d) Følgen {anbn} er konvergent, og der gælder lim (anbn) = (lim an) (lim bn).
e) Følgen {1/bn} er konvergent, hvis lim bn ≠ 0, og der gælder lim (1/bn) = 1/(lim bn).
f) Følgen {an/bn} er konvergent, hvis lim bn ≠ 0, og der gælder lim (an/bn) = (lim an)/(lim bn).
Skriv et svar til: Regneregler for talfølger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
