Matematik

Andengradsligning

16. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med denne 

x^2 + 4x - 3 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

a = 1

b= 4

c= -3

Du starter med at finde diskriminanten:

d=b^2 -4ac = 4^2 - 4*1*(-3) = 28

Da diskriminanten er positiv, har den to løsninger, som du finder ved indsættelse i denne ligning:

x= \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}= \frac{-4\pm \sqrt{28}}{2*1}


Svar #2
16. september 2015 af hellokitty3

vi må ikke bruge løsningsformelen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2015 af peter lind

Hvad må du så ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

#2

Så kan du plotte ligningen vha. en lommeregner eller google. Der hvor grafen skærer x-aksen, er dine to løsninger til andengradsligningen.


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.