Matematik

To ubekendte - HASTER

16. september 2015 af narg (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hvordan løser man ligninger med to ubekendte?

Fx. 13x - 11y = 36

Brugbart svar (2)

Svar #1
16. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Du starter med at isolere den ene af de ubekendte i ligningen, og derefter indsætter du det fundne:

13x - 11y = 36

- Først vælger jeg at isolere x:

13x = 11y + 36

x = (11y + 36) / (13)

- Det udtryk sættes så ind i den oprindelige ligning, alle de steder hvor der står x:

13 * ((11y + 36) / (13)) = 11 y + 36

Nu kan du finde y, ved at isolere det fra ovenstående ligning. Har du fundet den, kan du finde x ved indsættelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2015 af Soeffi

#0 Hvordan løser man ligninger med to ubekendte?

Fx. 13x - 11y = 36

Du skal have to ligninger med to ubekendte.


Svar #3
16. september 2015 af narg (Slettet)

#2
#0 Hvordan løser man ligninger med to ubekendte?

Fx. 13x - 11y = 36

Du skal have to ligninger med to ubekendte.


Min fejl. Der er selvfølgelig to ubekendte i opgaven :-)

Skriv et svar til: To ubekendte - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.