Fysik

Forståelse af spørgsmål

19. september 2015 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg forstår ikke dette spørgsmål.

 Gør rede for sammensætning af kræfter og giv eksempel pa° dette.

Hvilke eksempler kunne det være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

Tegn to vektorer \overrightarrow{F_1} og \overrightarrow{F_2} samt deres resultant \overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2}.

Indse at
                  \left |\overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2} \right |^2=\left |\overrightarrow{F_1} \right |^2+\left |\overrightarrow{F_2} \right |^2+2\cdot \left |\overrightarrow{F_1} \right |\cdot\left |\overrightarrow{F_2} \right |\cdot \cos(\overrightarrow{F_1},\overrightarrow{F_2})  (cos-relationen)
 så

                  \left |\overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2} \right |=\sqrt{\left |\overrightarrow{F_1} \right |^2+\left |\overrightarrow{F_2} \right |^2+2\cdot \left |\overrightarrow{F_1} \right |\cdot\left |\overrightarrow{F_2} \right |\cdot \cos(\overrightarrow{F_1},\overrightarrow{F_2})}


Svar #2
19. september 2015 af MariaJK (Slettet)

Er dette et eksempel eller hvad? Forstår ikke helt, hvad du har gjort..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af mathon

eks.
         Beregn størrelsen af \overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2} når

         \left |\overrightarrow{F_1} \right |=7\; N  og   \left |\overrightarrow{F_2} \right |=5\; N   i en vinkel på 60^{\circ}.


Svar #4
19. september 2015 af MariaJK (Slettet)

Jeg er ikke helt med.


Skriv et svar til: Forståelse af spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.