Matematik

a og b i eksponentiel funktion

19. september 2015 af marc4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at finde a og b ud fra grafen af en eksponentiel funktion,

Jeg ved, at grafen starter i (0,20), og den har et andet punkt i (75,10). Derfra prøvede jeg så at finde a-værdien, hvilket gav 0,99 og b-værdien 0,5. Når jeg skal finde en værdi efter 480 minutter, får jeg dog et helt forkert tal. Hvad har jeg gjort galt, og er der nogen der kan hjælpe med en bedre måde at finde a og b på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af mathon

Din b-værdi er forkert.


Svar #2
19. september 2015 af marc4567 (Slettet)

Mange tak, jeg har nu regnet på det igen og får så 21,25. Giver det mere mening?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af mathon

   Det giver ikke mening, da der formentlig ligger en forkert b-værdi til grund for din beregning.               


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2015 af mathon

Du har
                    y=b\cdot 0{,}990801^x
hvoraf
                    20=b\cdot 0{,}990801^0


Svar #5
19. september 2015 af marc4567 (Slettet)

I givet fald vil b-værdien vil så være 20,18568815, hvis man skal gå ud fra din formel, eller er jeg galt på den igen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2015 af mathon

                       20=b\cdot 0{,}990801^0=b\cdot 1=b

                        b=20

                   y=20\cdot 0{,}990801^x


Skriv et svar til: a og b i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.